Haagsblauw
Juffrouw Idastraat 18b
2513 BG Den Haag
T 070 360 81 99
post@haagsblauw.nl

Haagsblauw is een handelsnaam van
Jean Cloos Art Direction bv bno
KvK Haaglanden 27116733

bno


Stichting CAV Nieuwe huisstijl
DVDW

Het hoofdkantoor van Stichting CAV verhuist van Rijswijk naar Zoetermeer, aanleiding voor een verfrissing van het imago en de huisstijl. De medewerkers van CAV in Rijswijk, en Amsterdam werden op een ochtend verrast met een memo-kubus (nieuwe stijl) op hun bureau. Een bijgeleverd foldertje geeft informatie over het hoe en waarom, inzicht in de nieuwe huisstijl en wat er nog meer opstapel staat. De verdere uitrol van de huisstijl omvat naast de correspondentiereeks, onder andere ook gevelbelettering, visuals op de binnenwanden van het nieuwe kantoor, een website en een hernieuwde folderlijn. De Stichting CAV ondersteunt mensen die door ziekte, leeftijd of andere bijzondere omstandigheden hun financiële zaken niet meer zelf kunnen of willen regelen.
Haagsblauw verzorgde concept, ontwerp en doorvertaling van de huisstijl.


DVDW Advocaten Restyling huisstijl
DVDW

De nieuwe website van DVDW Advocaten (ontwerp Tam Tam) was de aanleiding tot het restylen van het logo. Hierna volgde de totale doorvoering van de nieuwe huisstijl(elementen) in diverse uitingen van de opdrachtgever. Hiermee is alles weer een eenheid; website, logo, correspondentiereeks, documentatiemappen, vlaggen, etc.
DVDW Advocaten beheerst alle facetten van het ondernemingsrecht, merken- en auteursrecht. Het kantoor heeft vestigingen in Den Haag en Rotterdam.
Haagsblauw verzorgde concept, ontwerp en doorvertaling van de huisstijl.


Martinair Laatste passagiersvlucht
Martinair

Luchtvaartmaatschappij Martinair nam 31 oktober 2011 afscheid van het publiek met een rondvlucht boven Nederland. Eind 1972 introduceerde Martinair het nieuwe logo, ontwikkeld door Jean Cloos Art Direction, sinds 2005 beter bekend als Haagsblauw. Een logo dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Martinair gaat door als de vrachtvlieger van de KLM. Het logo zal dus nog altijd te bewonderen blijven, en ons herinneren aan de vliegende start van ons ontwerpbureau.
Een schaalmodel van het eerste vliegtuig heeft op Juffrouw Idastraat 18A een ereplaats.


Gemeente Den Haag Logo Den Haag Pride
Innovam

Voor het LHBT-netwerk van medewerkers van de gemeente Den Haag ontwierp Haagsblauw het logo voor alle interne uitingen en social media. Den Haag Pride staat voor de bredere acceptatie van lesbiennes, homo's, bi’s en transgenders (LHBT’s) en straight allies binnen de gemeente Den Haag. De versmelting van de twee E's doormiddel van de regenboogvlag staat voor de integratie. De verfstreken geven het geheel een vrij minder 'zwaar' karakter.

Haagsblauw verzorgde het logo.


Konincks Nieuwe Huisstijl
konincks

Konincks Holding is een bedrijf met verschillende onderdelen. Begonnen in de Retail met een franchise Albert Heijn in Utrecht, daarna nog één in Koudekerk aan den Rijn, en vervolgens door de eigen ontwikkeling van nieuwbouw van een derde filiaal ontstond het onderdeel Vastgoed. Tijd om de huisstijl eens goed neer te zetten, en wel zo dat deze modulair is uit te breiden… want wie weet wat de toekomst brengt voor dit energieke bedrijf!

Haagsblauw verzorgde rebranding, concept, ontwerp en huisstijlrichtlijnen.